Vääksynjoen maisemia

Vääksyn kortteli kutsuu kaikkia nauttimaan keväisestä kanavan ympäristöstä

HUOM: Yleisön pyynnöstä ratamestari järjesti muut menonsa uudestaan ja uusi alkuaika on kello 18.00 tai ainakin hyvin pian sen jälkeen. 

Seuraava korttelikupin osakilpailu juostaan (tai kävellään, kukin kuntonsa mukaan) keskiviikkona 15.3. Vääksyn kanavan sprinttikartalla. Seutu on useimmille kupittelijoille entuudestaan tuttu, ja tälläkin kertaa kanava ja Vääksynjoki tuovat omat haasteensa reitinvalintoihin. Lunta on maisemassa vielä kohtuullisen paljon ja vaikka suurin osa rastiväleistä on mahdollista juosta hyödyntäen Asikkalan erittäin hyvin toimivan katukunnossapidon puhtaana pitämiä väyliä, toki nopeimmat reitinvalinnat pitävät sisällään myöskin ehtaa umpihankea.

Tiistain ja keskiviikon plussakelit ovat sulattaneet lumia oikein urakalla, ja reitillä on vettä sekä jäätä vaihtelevissa määrin, joten nastalenkkari tai jopa suunnistuskenkä on suositeltava jalkinevalinnaksi.

Kanava ja muut isommat vesialueet pitää edelleenkin ylittää siltoja pitkin, ja VT-24:n kanavan ylittävällä sillalla ainoa sallittu reitti on sillan pohjoispuolta kulkeva kevyen liikenteen väylä.

Muistakaa noudattaa liikennesääntöjä.

Lähtöpaikka on Päijänne-talon parkkipaikalla osoitteessa Meijeritie 1. Ratamestari on paikalla  kello 18.00 alkaen ottamassa vastaan ilmoittautumisia ja ensimmäiset lähtijät päässevät matkaan saman tien. Lähtöaikojen varaamista varten paikalla on taas analoginen ilmoittautumislomake sekä kynä.

Ratojen pituudet on silmämääräisesti arvioitu kartalta lyhintä sallittua reittiä pitkin. Rasteilla on heijastin sekä leimasin.

  • Rata A – 5,5 km, 15 rastia
  • Rata B – 3,5 km, 10 rastia
  • Rata C – 2,2 km, 7 rastia

Lisätietoja voi kysellä, sekä mahdollisia jälki-ilmoittautumisia lähettää ratamestarille osoitteeseen seppo.niemi@asikkalanraikas.net