Lunta ja letkaa – Yökuppi

Lunta ja letkaa

Keskiviikkona 60 suunnistajaa kerääntyi Tiirismaan juurelle odottamaan auringon laskua ja lähtömerkkiä. Alkuviikon lumisateiden jäljiltä metsä oli valkoinen joten kärjen menoa se hieman tasoitti ja puolestaan jälkipään menijöitä helpotti. Toinen ratamestareista oli lähtenyt hakemaan sulaa maata tossujen alle Tanskasta joten tapahtumajärjestelyt jäivät Jykän ja apuri-Assun harteille. Startti tapahtui 21.30 ja jo ensimmäiset hajonnat saivat hämmennystä aikaiseksi. Rasteja pois hakiessa jälkiä näkyi ristiin rastiin eli ihan puhtaasti tai pelkästään yhtä uraa ei oltu edetty.
A-radalla kärjessä oli tiukka taistelu, jossa nuoruus eli Elias vei voiton. Seuraavina Jani ja Ari. B-radan loppukirissä Harri oli sekunnin nopeampi kuin Aaro. Heikki lähietäisyydellä kolmantena. C-radan kärki mahtui myös 15 sekunnin sisään järjestyksessä Mikko, Maria ja Juha. D-radalla Seija oli nopein.

Ensi viikolla yökuppi on jo tiistaina eli vappuaattona. Maasto vaihtuu Kukonkoivusta Hälvälään (pohjoinen). Ratamestari Juha oli saanut juuri tiedon HU:n kansallisten sijoittumisesta Kukonkoivun maastoon joten tästä syystä vaihdos ja toki ikävästi lisätyötä uusien ratojen suunnittelun vuoksi. Vapun kunniaksi tapahtumassa tarjolla simaa ja munkkeja.

Share: