Kausi päätökseen hapokkailla reisillä – Yökuppi

Kausi päätökseen hapokkailla reisillä

Ei riitä kahden käden sormet laskemaan henkilöitä, ketkä mainitsivat jotain Salpausselän rinteisiin viittaavaa maaliintultua. Mutta toisaalta samaan hengästyneeseen hengenvetoon, moni oli sitä mieltä, että kuntoilemassahan täällä ollaan. Eniten tuulikaappi-spekulointia aiheutti A-radan 3-4 väli, jonka tod.näk. parhaan reitinvalinnan kuljettu matka ylitti reippaasti 2km.

A-radan voittanut Riku veteli vielä jokunen vuosi sitten mondon päällä tuota pisintä rastiväliä lyhyempiä matkoja soikion muodossa. Hiukan on mailerin vauhti laskenut männävuosilta kun 8-9 rastivälin n. 1500m kuljetun matkan väliaika jää miltei 2½ min miehen ennätyksestä, vaikka rastivälillä oli n. 60m laskua 😉 Mutta helpolla ei Riku päässyt sillä Elias jäi vain 2 s ja Aapo 10 s.

B-radalla oli hiukan selvemmät erot, kun Céline näytti muille kaapin paikan. Vielä toiseksi viimeisellä Elmo oli kärjessä, mutta viimeisen rastin pummi tiputti lopulta kakkoseksi. Nuorisokaarti näytti vanhemmilleen, kuinka Salpausselkää kiivetään, sillä seuraavatkin sijat meni junnuille. Helmiina kolmas ja Linda neljäs.

Ja nuorison dominointi jatkui myös C:llä Juhon pistellessä miltei 2min pohjat. Maria suunnisti kakkoseksi ja Viivi vähän perässä kolmanneksi.

Kausiyhteenveto

Yhteensä suorituksia tuli yhdeksään osakisaan 595 (A-261, B-221 ja C-113) ja kaikki talven osakisat vyölleen sai myöskin yhdeksän kisailijaa (A-6, B-1 ja C-2).

A-radalla tilanne oli vielä ennen eilistä tiukka kun Eetu ja Ari olivat kärjessä ~50 pisteen sisällä toisistaan. Ari antoi tasoitusta ollen Teneriffalla, mutta voittajaksi tulikin takavasemmalta Mikko. Eetulle olisi riittänyt perussuoritus, mutta jo aiemmin mainittu pitkä väli koitui kohtaloksi ja lopputuloksena kakkospaikka. Kolmanneksi tullutta kaveria saakin hakea ikähaitarin toisesta päästä kun suht tuore eläkeläinen Voima-Heikki nappasi tasaisella kaudella kolmannen paikan.

B:llä oli sen sijaan selvempää. Helmiinalla oli ~700 pisteen johto ennen viimeistä kisaa ja kun nappaa 955 pistettä viimeisestä kisasta niin kokonaisvoitto tuli selvällä erolla. Kakkossijasta oli tiukempi taisto Astan ja Elmon välillä. Vääksyn jälkeen eroa oli reilu 300 pistettä Astan hyväksi, mutta lopulta ero kutistui reiluun sataan. Asta oli siis toinen ja Elmo kolmas.

Myös C:llä sijoitukset pysyi samana viimeisessä osakisassa. Juho lähti kisaan ~250 pisteen keulilta ja voitti lopulta ~1250 pisteen erolla Samun, kun Samu ei viimeiseen kisaan osallistunut. Ari-Pekka oli myös selvä kolmonen kun viimeisessä kisassa ei voinut nousta eikä tippua sijoituksissa.

20. Korttelikuppikausi siis taputeltu ja nyt odotellaan muutama viikko metsään siirtymistä. Yökuppi-kausi alkaa 17.4.