Hiekkanummen yön tunnelmat – Yökuppi

Hiekkanummen yön tunnelmat

Upea alkusyksyn ilta houkutteli Hiekkanummen kentälle 80 suunnistajaa, Tekniikka aiheutti alussa järjestäjille haasteita, kun Navisportin n. 50 ilmoittautumista katosi bittiavaruuteen ilman mitään selitystä. Tabletin uudelleenkäynnistys auttoi, minkä jälkeen homma alkoi alusta ja kaikki jaksoivat ihailtavan kärsivällisesti odottaa jonossa omaa vuoroaan uuteen rekisteröintiin. Seuraavalle ratamestarille vinkiksi, että kannattaa ehkä kokeilla netin toimivuus vaikka Chromen kautta niin näkee, onko tabletissa oikeasti yhteys olemassa.

Yhteislähtöön päästiin ryhmittäytymään about 20:55 ja nollausten ja kartanjaon jälkeen oltiin yllättäen jo klo 21:02 valmiina lähtöön, joka tapahtui suhteellisen pikaisella aikataululla ja vauhdikkaasti klo 21:04. Oli kyllä todella upeaa seurata valojen katoamista Hiekkanummen valaistun reitin taakse pimeään metsään. Valitettavasti lähtövalmistelun sekoilujen takia kuva/video yhteislähdön valomerestä jäi ottamatta, joten artikkelikuvassa komeilee ainoastaan parkkipaikka ja taustalla lamppujen loisto maalikumpareella.

Alun ensimmäisillä rasteilla leimaukset hieman ruuhkautuivat ja sen seurauksena maalissa osa leimauksista puuttui ilmeisesti sen takia, että leimasin ei ehtinyt rekisteröidä kaikki leimauksia. Tästä kuitenkin selvittiin ja kaikille saatiin tulokset kuntoon.

A-radalla Joni piti kovinta vauhtia, vaikka kertoi pummanneensa heti ykkösrastilla eikä vauhti kuulemma muutenkaan ollut mitenkään kova. Tästä voidaan olla tietysti montaa mieltä, koska ero kakkosena saapuneeseen Petriin oli reilut 6 minuttia. Kolmosena maaliin Ari vajaan 2 minuutin erolla neljänneksi sijoittuneeseen Juhaan. Eliaksella hajosi harmittavasti lamppu matkalla ja tietenkin reitin takaosassa, josta oli aikamoinen reissu tulla takaisin tietä pitkin pimeässä.

B-radalla sekuntitaistelun vei nimiinsä Antti 4 sekunnin erolla Oskariin. Kolmantena maaliin ehti Jesse 8 sekunnin erolla Jukkaan.

C-radalla Mauri ehti ykköseksi vajaan minuutin erolla ilahduttavasti vahvoja suorituksiaan jatkaneisiin Umaan (2. sija) ja Ellaan (3. sija). Neljänneksi kiiruhti Aaro ainoastaan 2 sekuntia Ellalle jääneenä.

D-radalla Seppo taisteli Sorvasen rinteiden kautta viimeisen rastin aiheuttamien haasteiden jälkeen maaliin ja nappasi ykkössijan sekä ansaitut 1000 pistettä tuuletusten kera.

Maalissa on aina mukava kuulla kommentteja siitä, mitä maastossa tapahtui. Keskustelua aiheuttivat ainakin hajonnat, kartan maastokuvaus ja Sorvasen rannan maa-ampiaispesä. Hajonnoista sen verran, että ne olivat hieman erilaiset eri radoilla. Ilmeisesti maastossakin oltiin huomattu, että kaverit saattoivat kadota ympäriltä ajoittain eri suuntaan ja tämä oli tietysti hajontojen tarkoituskin. Voi olla, että kaikki hajonnat eivät olleet täysin tasapuolisia mutta toivon, että kukaan ei ottanut niistä pahasti itseensä. Kartalla vihreät ja pystyvihreät osat eivät kuvaa tämän hetken tilannetta paikoin kovin hyvin.  Syyt tähän on se, että alueella on tehty paljon hakkuita vuosien mittaan ja toisaalta kasvukauden jälkeen monet alueet ovat rehevöityneet ja näiden jäljiltä karttaa ei ole päivitetty ajan tasalle. Itsekin huomasin päivitettävää useammassa kohdassa vielä keskiviikkona, mutta valitettavasti aika ei riittänyt kaikkeen. Otamme palautteen kuitenkin kiitollisina vastaan ja pyrimme resurssien mukaan päivittämään karttaa nykytilannetta vastaavaksi. Sorvasen rannan lähellä rinteessä maa-ampiaispesä oli ilmeisesti aiheuttanut B- ja C-radan suunnistajille ikävän yllätyksen ja useampi suunnistaja oli saanut pistoja osakseen. Valitettavasti tämä ei osunut ratoja tehdessä omalle kohdalleni ja siksi en osannut varoittaa tästä mitenkään. Oikeastaan en osannut ajatella, että Sorvasta lähdettäisiin kiertämään rannan kautta, kun siellä ei ollut rasteja mutta täytyy ottaa tästäkin opiksi ja yrittää ehtiä miettiä mahdolliset reitit tarkemmin ja käydä ne läpi ennen kisaa. Toivottavasti kukaan ei saanut pistoista pahoja oireita ja tänään tilanne on jo parempi.

Suurkiitos avusta erityisesti Tarjalle ja Jokelle sekä tietenkin Voimikselle ja Assulle – ilman teitä tämä ei olisi onnistunut mitenkään!

Yökuppi suuntaa seuraavaksi Hälvälään, jonne toivottavasti saadaan yhtä runsaasti osallistujia kuin kahteen ensimmäiseen osakilpailuun. Nähdään siellä!

– Ilkka

Share: