Hiekkanummen yö – päivitys 4.9. – Yökuppi

Hiekkanummen yö – päivitys 4.9.

Yökupin syksyn toinen osakilpailu starttaa Ahtialasta Hiekkanummen hiekkakentältä (Alanummenkatu 13, 15340 Lahti), opastus Alanummenkadun risteyksestä. Kentällä on runsaasti pysäköintitilaa mutta toki kimppakyyti on aina järkevä ja ekologinen ratkaisu.

Lähtö tapahtuu suoraan kentältä yhteislähtönä klo 21. Järjestäjät ovat paikalla viimeistään klo 20 ja ilmoittautumiset viimeistään klo 20:45 mennessä. Tämän jälkeen ryhmittäydytään yhteislähtöön kentälle.

Alustavat ratapituudet:

  • A-rata 5,6 km
  • B-rata 4,7 km
  • C-rata 3,2 km
  • D-rata n. 2 km

B-rata on hieman suosituksia pidempi mutta toisaalta osuudella on runsaasti polkuja, jolloin tavoiteajat ovat varmasti edelleen lähellä ohjearvoja.

Kartat kokoa A4, mittakaavat A-rata 1:10000 TAI 1:7500, kaikki muut radat 1:7500. Omat karttamuovit mukaan mutta toki järjestäjiltä saa muoveja, jos oma unohtuu.

Ratasuunnittelua on vaikeuttanut Pitkäsuon ja Yläniityntien välinen uusi harvennushakkuu, jonka takia ratoja ei päästä viemään Pitkäsuon länsipuolelle. A-, B- ja C-radat käväisevät Yläniityntien länsipuolella, D-rata sen sijaan pysyttelee lähempänä Hiekkanummen kenttää ja Sorvasta. A-radan juoksijat pääsevät jatkamaan matkaa Sorvasen luoteispuolelle, jolloin käytössä on enemmän metsäalueita. Maasto on pääosin hyväkulkuista, mutta alueella on tehty vuosien saatossa paljon hakkuita ja niiden jäljiltä toki risuja ja huonompikulkuista pohjaakin löytyy. Kartta on melko hyvin ajan tasalla, joten reittivalinnoissa kannattaa miettiä, onko lyhin reitti aina paras.

Radoilla käytössä erilaisia tasapuolisia (?) hajontoja: A-radalla ruotsalaistyyppistä, B- ja C-radoilla sekä ruotsalaistyyppistä että perhosta. D-rata tukeutuu polkuhin ja sopii polkurikkaassa maastossa hyvin myös aloittelijoille. Rastipisteitä on paikoin lähekkäin, joten omat koodit kannattaa tsekata tarkasti. Rasteilla on liput, ei heijastimia. Liput pyritään sijoittamaan riittävän näkyvästi rastipisteisiin.

Ilmoittautumiset tapahtumaan maanantain 4.9. aikana. Vielä ehtii ja mahtuu mukaan, tervetuloa!

Share: