Kukonkoivu kutsuu – Yökuppi

Kukonkoivu kutsuu

Tiivistelmä

Tapahtumapaikka: Kukonkankaantie 33-35, 15880 Hollola

Lähdöt; Väliaikalähdöt alkaen klo 19.40.

Radat:

  • A-rata 5,3 km, 1:7500, A3
  • B-rata 4,1 km, 1:7500, A3
  • C-rata 2,9 km, 1:7500, A4
  • D-rata 1,9 km, 1:7500, A4

Rasteilla lippu ja leimasin. Lisäksi D-radalla heijastimet.

Omat karttamuovit mukaan!

 

Lokakuun ensimmäinen Yökuppi suunnistetaan monelle tutussa Kukonkoivun maastossa eri tapahtumien ansiosta. Tapahtumapaikkana toimii Kukonkoivuntien pohjoinen pää. Maastosta löytyy monenlaisia suppa-alueita. Pääasiassa näkyväisyys ja kulkukelpoisuus ovat hyviä. Paikoin eriasteiset kivisyydet hidastavat etenemistä. Vihreää kartalla on melko vähän, jotka häiritsevät paikoin A- ja B-radan kiertäjiä. Lähialue on hyvin tasaista ja vähän luettavia kohteita. Tällä alueella korostuu kompassin käyttö ja suunnassa kulkeminen. Tällä tasaisella alueella kiertävät C- ja D-rata. Kauempana tapahtumapaikalta korkeuserot kasvavat suurien suppien ja harjanteiden myötä. A- ja B-rata pääsevät tutustumaan näihin alueisiin, kunhan vain ovat ensin selvittäneet tasaisemman osion.

D-rata tukeutuu alueella melko runsaisiin polkuihin. Radalta pystyy hyvin suoriutumaan nuori, joka selviää suoria ratoja. Tällä radalla rastien löytymistä helpottavat heijastimet.

C-rata on myös melko turvallinen vaihtoehto. Usealla rastivälillä voi halutessaan tukeutua polkuverkostoon, välttämättä se ei kuitenkaan ole nopein vaihtoehto. Radalta löytyy muutama vaativampi piste, joihin voi tarvittaessa hakea vauhtia selkeistä kohteista kohtalaisen matkan päästä.

B-radalla päästään tutustumaan monipuolisiin Kukonkoivun suppamaastoihin. Radalla rastipisteiden vaativuus vaihtelee helpohkosta vaativaa. Rastiväleille kannattaa miettiä itselleen parasta reitinvalintaa rastipisteen vaativuuden mukaan.

A-radalla polut vilisevät jalkojen alla, mutta pääsääntöisesti ne ylitetään poikittain yli. Missään vaiheessa rataa ei saa ote herpaantua. Radalla punnitaan yösuunnistajien rytmitystä ja taitoja. Rastipisteet ovat pääasiassa vaativia.

  • A-rata 5,3 km, 1:7500, A3
  • B-rata 4,1 km, 1:7500, A3
  • C-rata 2,9 km, 1:7500, A4
  • D-rata 1,9 km, 1:7500, A4

Omat karttamuovit mukaan!

Käytössä on väliaikalähtö 1 min välein alkaen klo 19:40. A-radalla lähtöväli 2 min. Ilmoittautuminen paikan päällä perinteisesti kirjoittamalla nimi listaan oman radan kohdalle. Lähdöt tapahtuvat tapahtumapaikan vierestä. K-pisteelle on lyhyt viivoitus ennen kuin varsinainen suunnistus alkaa. Maalista leimantarkastukseen on noin 700 m. Rasteilla on paimenpojan kepin päässä oleva leimasin ja rastilippu. Rastit on sijoitettu avoimille paikoille. D-radalla löytyy lisäksi heijastin.

Opastus alkaa Tampereen tien ja Kotajärven tien risteyksestä. Pysäköinti tapahtuu Kukonkoivuntien ja Rekisupantien varteen omatoimisesti.

T: Jani Hämäläinen

o4o 776 3392 / jani1976 [at] gmail.com

Share: