Matin ja Marja-Liisan mitalimestoilla – Yökuppi

Matin ja Marja-Liisan mitalimestoilla

Reissun toinen aamu lähti kivasti käyntiin 05:30, kun naapurin minareetin ämyrit toivotti hyvät huomenet. Siitä olikin sitten hyvä suunnata Sarajevon ytimeen aamiaiselle ja Assun toiveesta basaareihin pyörimään satojen pulujen sekaan. Muut palasi majoitukseen ottamaan lepiä, mutta perinteiseen tapaan Kristic lähti etsimään geokätköjä ja Jusbic paikalliseen parturiin. Aamupäivällä tavattiin myös Bosnian suunnistusliiton priimusmoottori, joka antoi meille kartat yö-MM:tta ja Sarajevon sprinttiä varten. Jo keväällä sovittu valmis treeni kääntyikin niin, että muovipussissa odotti nippu rastilippuja.

Päivän ensimmäiseen kulttuurikohteeseemmekaan, Tunneli-museoon, ei päässyt kuin markoilla; no card, no euro, joka tuntuu olevan maan tapa. 800 metrin pituinen Toivon tunneli oli MTV3:n uutisten mukaan rakennettu 1993 kuljettamaan kaikkea lääkkeistä pornoon YK:n hallinnassa olleen kiitoradan ali. Kumpaakaan emme löytäneet enää lyhyen vierailun aikana.

Seuraavaksi ratti-, keppi- ja kuppimies Tuxic piinasi Rellun uskomattomaan suoritukseen kavutessamme 1984 talviolypialaisten pohjoismaisten lajien näyttämöille. Ensiksi kävimme Masan kultamäellä ja siitä siirryimme Marja-Liisan 3 kullan ja viestipronssin maastoihin, joissa myös yö-MM ratkottiin. 

Tätä ennen pidettiin kaatosadetta luxury hotellin kahvilassa. Pena sen keksi viime metreillä, että laitetaan Hirppic metsään trendikkäästi muiden kellot ja puhelimet mukana toisten joratessa hotellin asiakkaiden kanssa discopallojen pyöriessä katossa. Sateen lakattua kaikki olivat kuitenkin viivalla. Monennäköisten variaatioiden jälkeen päädyimme yhteislähtöön ja kollektiivisesti päättämään maastossa rastin oikean paikan. Kolmosrastilla olivat kaikki vielä yhdessä, mutta mm. Tuxic halusi tehdä omia reitinvalintoja ja vaikka kuinka yritettiin huutaa suunnan olevan väärä, mies toteutti oman suunnistelmaansa, joka näkyi lopputuloksissa.

 

Yö-MM 2024 tulokset:

 

  1. Assic 33:54
  2. Voimic 33:56
  3. Koikkic 34:24
  4. Alcic 35:16
  5. Krisic 35:36
  6. Jusbic 36:06
  7. Tuxic 41:11
  8. Hirppic 53:46

 

Bosnia Hertsegovinasta saatiin Yökupin 15. yösuunnistusmaa ja kaikkiaan 18. suunnistusmaa. Hirppic sai 44. suunnistusmaansa plakkariin.

Kysymyksiä heräsi myös, miksi heikkonäköiset ajavat autoa ja alkavat yösuunnistaa, mutta päivän aikana oli huomattu, että 3 oluen jälkeen saadaan jo vastaus kysymykseen ja sixpackin jälkeen varmuudella. Suunniteltiin myös yösuunnistuksen olympialaisia sekä paralympialaislajiksi rallia, jossa apukuski ohjaa joystickin avulla kuljettajaa. Ilta jatkui banketissa useiden varpajaisten ja polttarien merkeissä maljoja nostellen ja Sarajevo -84 kisakoostetta katsellen.

Share: