Kankaanmäkeen – Yökuppi

Kankaanmäkeen

Korttelikuppi kisataan ensi viikolla Orimattilassa Tönnön suunnistuskartalla 1:7500 / käyräväli 2,5 m. Kartta on aivan keskustan tuntumasta. Maasto sisältää omakotialuetta, valaistuja ja valaisemattomia polkuja, teitä sekä ”Virkkeenmäen” polkuvoittoista ja hyväkulkuista vauhtimaastoa – siis metsää. Kuppireportteri tavoitti Orimattilan nuoria miehiä, Olli-Petteriä ja Tommia, sarja H18. Minkäslaista korttelia on ensi viikolla luvassa? Kelataanko polkua vai tietä vai Kankaanmäen rinnettä ylös alas?
– No juu, A-radalle tarjotaan mäkeä aika hyvin.. Kyllä B:lläkin kiivetään metsämäkeen pariin otteeseen. C-rata ei käy Kankaanmäellä ollenkaan, vaan etupäässä kävelyteitä pystyy kiertään. A- ja B-radoilla varmaan joku 80 % metsää.
Eli nyt ei ole ehkä lenkkarikeikka?
– Nastarit on ihan kevyesti parhaat, pisimmillä radoilla on metsää + vähän hiekkateitä. Reitinvalinnasta riippuen asfalttia voi olla jonkun verran.
Entä mitä metsästä löytyy?
– Lunta on ihan riittävästi, joku 10-20 senttiä. Voi kyllä muuttua vielä. Polkuja on paljon. Ihan pienimmät on lumen alla. Isoimmat on kyllä tallattu. Joku uusi tallattu urakin löytyy, jota ei kartassa, mutta aika vaikea sekottaa.
Yhteislähtö on tiedossa, minkälaista hajontaa on tiedossa?
– Perushajontaa löytyy kaikilta radoilta ja A:lla lisäksi loppupäässä perhoslenkkei.
Ja rastit?
– Heijastin. Tarkoitus on, että kaikilla rasteilla on emit (saa nähdä miten riittää, infotaan).
Eli ilmeisesti rasteja löytyy maastosta paljon..

Share: