‘Tunnelmaa kuin Tuuliharjassa’ – Yökuppi

‘Tunnelmaa kuin Tuuliharjassa’

”Taisi Mikuls tarkoittaa, et 3.30 vauhti oli tossa tiellä. Harmi et sitä oli vaan tienylityksen verran”, totesi UG-presidentti maaliin päästyään maaston moninaisuudesta. ”Täällähän oli tunnelmaa kuin Tuuliharjassa”, taisi joku lisätä.

Tämän viikon kuppi haastoi yösuunnistajat todella. Virheitä oli tullut ja oman suolansa soppaan taisi antaa ainakin ratamestarin mielestä ihan hyvä maasto. Hieman heräsi kyllä epäilykset magneettisista häiriöistä, sen verran olivat kompassit käyttäjineen maastossa ulalla. Myös illan seurannan tiimoilta tarjolla oli ollut viihdettä koko rahalla.

A-radalle löytyi uusi voittaja, kun voittoon pyyhälsi Kosolan Ville, jättäen taakseen joukon kokeneita kupin kiertäjiä. Monet yhteistulosten kärkipään miehet hyytyivät nyt pienemmille pisteille tai jäivät jopa kokonaan ilman saalista. Selvitykset metsästysmajalla olivatkin kerrassaan mukavaa kuunneltavaa.

B-radalla oli yllättävän tasaista. Taisivat siis kaikki kiemurrella ja nautiskella hämeenkoskelaisluonnosta oikein tunteella. Tai sitten hullu metso oli houkutellut heitä seireenien tavoin. Voittoon kiiruhti Hirvosen O-P ennen Palon Juhaa ja parasta naista eli Sallaa. Se mitä Salla maaliin tullessaan kertoi ei sovellu edes tälle palstalle, vaikka kuinka kaunistelisi.

C-radalla kärjessä viilettivät tutut miehet. Tatu ei aivan saanut riittävää lisävauhtia Mikulsin lainalampusta, sillä piste-ero Rantasen Valtteriin ennen viimeistä kisaa on 1004 pistettä. Näin tämän illan kakkonen Valtteri voi onnitella itseään jo kupin kokonaisvoitosta. Kolmas oli ensikertalainen Hauhon Ville Heikkilä.

Ensiviikolla on ohjelmassa kauden viimeinen yökuppi Tapanilan tutuissa maastoissa. Ratametsuri Voimiksen mukaan tuolloin tullaan hitaimmimmillaankin juoksemaan kovempaa kuin Hämeenkoskella.

Share: