Rasteja ja keiloja Vuorenmäellä – Yökuppi

Rasteja ja keiloja Vuorenmäellä

Orimattilan Järvikylässä Vuorenmäen rinteissä ja kallioilla kisattiin kauden 7. yökuppi. Hämäläisen Make oli laatinut lyhyehköt, mutta sopivan kimurantit radat. Nousu mäelle vaati fysiikkaakin ja laskettelu alas koordinaatiota tai kestävää takapuolta. Tukikohtana toimi Niemisten maamiesseuran talo.

A-sarjan kärki selvitti reittinsä jokseenkin ratamestarin tavoiteaikaan 35 min (kärkiviisikon keskiaika 35.44), B-radalla oltiin vähän oletettua (30 min) nopsempia, 28.09, ja lyhyt C-rata kirmaistiin sprinttivauhtia (arvio 20 min, keskiaika 12.29). A-radan kärkeen rymistivät Vehkalahden Juha-Ville, Tuomas ja Jarkko. Pisimmällä radalla oli keilahajontaa, sellainenkin tuli tutuksi viimeistään maastossa, kun rastiväliviiva ei jatkunutkaan eteenpäin. B-radalla Juha otti täpärästi keulapaikan, Markku ja Markus tuntumassa. C:llä nuoret pojat Olli-Pekka ja Valtteri jätättivät nuoria naisia.

Mukana oli kaikkiaan 66 suunnistajaa, joista 18:n ryhmä Rastivarsojen Hippo-koululaisia ja -ohjaajia tutustumassa yösuunnistukseen.

Share: